ساخت تاریک‌ترین ماده جهان به کمک فناوری ‌نانو

نانوروکش

گروهی از دانشمندان آمریکایی، با استفاده از نانولوله‌های کربنی فوق‌العاده بلند(قطر 10-8 نانومتر و طول 1000-500 میکرومتر) که به‌طور عمودی کنار هم قرار گرفته بودند، موفق به ساخت روکش نازکی با بازتاب بسیار ناچیز(045/0 درصد) شدند.  

تا قبل از این، تاریک‌ترین ماده شناخته‌شده، آلیاژی از نیکل و فسفر بود که تنها 16/0 نور فرودی را منعکس می‌کرد.

اصولاً میزان جذب نور یک ماده به خواص ساختاری آن بستگی داشته و این ماده جدید نیز از آن مستثنی نیست. تخلخل بالای ساختار این روکش(تنها 3 تا 5 درصد ماده پرکننده) در کنار پراکندگی تصادفی نور از سطح آن، موجب جذب بیشتر نور، کاهش بازتاب و ایجاد چنین خاصیت غیر انعکاسی فوق‌العاده زیاد می‌شود؛ اما چنین ساختار متخلخلی استحکام مکانیکی زیادی ندارد و به همین دلیل باید با روکش‌های نازکی پوشانده شود که تأثیری بر خاصیت جذبی آن نداشته باشند.

این دانشمندان هم‌اکنون در حال انجام آزمایش‌های بیشتری روی این ماده، و در محدوده طیف‌های فروسرخ و میکروموج هستند تا از امکان چنین پدیده‌ای در این محدوده‌های طیفی نیز اطمینان حاصل کنند.

به نظر این محققان این ترکیب نانولوله‌ای ـ که طبق آزمایش‌های این دانشمندان تا دمای هزار 500 کلوین نیز یکپارچگی ساختار خود را حفظ می‌کند ـ در آینده در پانل‌های خورشیدی و نیز تبدیل فوتوولتائیک حرارتی(TPV) کاربرد خواهد داشت.


پیشرفته ترین موس های دنیای رایانه عرضه شدند

گوی اضافی برای زوم روی عکس، حرکت پیوسته میان 10 هزار خط اکسل، ...

شرکت LOGITECH، تولیدکننده‌ی محصولات رایانه‌یی، از ساخت دو موس بسیار پیشرفته خبر داد که به کاربران امکان آن را می‌دهد تا تنها با زدن یک ضربه به موس، صفحات وب و مطالب بلند را خیلی سریع مرور کنند.

این موس‌های پیشرفته در دو نوع MX REVELUTION و VX REVELUTION عرضه شده و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از ضربه زدن به آن، موس به مدت هفت ثانیه به طور پیوسته در صفحه می‌چرخد و تنها با یک ضربه می‌تواند میان 10هزار خط اکسل مایکروسافت حرکت کند.

طراحی موس‌های جدید محصول "لاجیتک" به گونه‌ای است که کاربران دیگر مجبور نیستند برای مرور مطالب بلند، نشانگر موس را به طور مداوم روی صفحه بچرخانند.

از دیگر امکانات این موس‌ها آن است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا پس از برجسته کردن کلمه یا جمله موردنظرشان، تنها با یک کلیک وارد جست‌وجوی وب شوند.

بعد از برجسته کردن کلمه در صفحه‌گستره یا متن ، کاربر تنها با کلیک بر روی دکمه‌ی جست‌وجو، می‌تواند نتایج جست‌وجو را از جستجو گرهای وب یاهو و گوگل دریافت کند.

همچنین در این موس‌ها یک گوی اضافی در نظر گرفته شده است تا بر روی عکس‌ها زوم شود. به گفته‌ی مقامات شرکت "لاجیتک"، قیمت موس‌های جدید آن 100 دلار است.

منبع: WWW.ISNA.IR


مقایسه عملی 12 مدل حافظه DDR2

اشاره :

ا‌ین یک رقابت واقعی است که توسط دوهفته‌نامه عصر شبکه و بدون طرفداری از هیچ گونه مارک تجاری یا شرکت خاصی انجام شده است. همان‌طور که می‌دانید انتخاب یک حافظه مناسب تأثیر به‌سزایی بر کارایی، افزایش قابلیت اورکلاکینگ و ماندگاری سیستم در شرایط سخت کاری دارد. به همین علت، سراغ این قطعه حساس و در عین حال پرطرفدار رفتیم تا با بررسی دقیق دوازده مدل از حافظه‌های DDR2 800 (البته به جزء دو مدل) بازار ایران اطلاعات فنی مناسبی را در مورد قابلیت‌ها و مزایای این محصولات در اختیار شما قرار دهیم.

توضیح: در حالت کلی به اعمال تغییرات در مشخصه‌های یک قطعه کامپیوتر با هدف افزایش کارایی آن قطعه «اُورکلاکینگ» گفته می‌شود .

     

بررسی اجمالی حافظه‌ها

1- Corsair Dominator

حافظه‌های سری Dominator معروف‌ترین محصولات شرکت Corsair است که از سیستم خنک‌کنندگی DHX یا Dual-path Heat Xchange  بهره می‌برد.

حافظه CM2X1024-6400C4D که به صورت دو ماژول یک گیگابایتی در اختیار ما قرار گرفت، از زمان تأخیر 12-4-4-4 و قابلیت EPP یا Enhanced Performance Profiles برای اورکلاکینگ راحت در مادربورد‌های مبتنی بر چیپ‌ست‌های پیشرفته Nvidia، پشتیبانی‌می‌کند.


این نوع حافظه مجهز به خنک‌کننده‌های آلومینیومی است و در محدوده ولتاژ 2 تا 4/2 ولت فعالیت ‌می‌کند. البته تا یادم نرفته بگویم که این حافظه برای مادربورد‌های سری ROG یا Republic for Gamer شرکت ASUS بهینه شده است.

 

 

2- GSkill F2-6400CL4D-1GBPK

اگر طرفدار اورکلاکینگ باشید و روزی چند ساعت از وقت خود را در تالار‌های گفتگوی سایت‌های معروف سخت‌افزاری بگذرانید، به طور حتم حافظه‌های شرکت معروف Gskill را می‌شناسید.

این شرکت حافظه‌های DDR2 خود را در ده رده مختلف عرضه می‌کند که معروف‌ترین سری آن  مدل HK است.

البته ما در زمان رقابت تنها به مدل استاندارد F2-6400CL4D-1GBPK  دسترسی داشتیم. این حافظه مجهز به مدار چاپی شش‌لایه است و از زمان تأخیر 12-4-4-4 پشتیبانی‌ می‌کند. بنا به اطلاعات ارایه شده توسط سایت رسمی GSkill، این محصول در محدوده ولتاژ 8/1 تا 2 ولت فعالیت می‌کند و دارای یک خنک‌کننده آلومینیومی با رنگ آبی روشن است.

 

3- OCZ Flex XLC

زمانی که برای اولین بار حافظه Flex XLC را به دست می‌گیرید، ته دلتان خالی می‌شود. چون شرکت OCZ در این محصول از یک خنک‌کننده آلومینیومی سنگین با امکان ارتباط به خنک‌کننده‌های آبی استفاده کرده تا حسابی همه را در جای خودشان میخکوب کند. حافظه DDR2 800 این مدل در دو زمان تأخیر 3 و 4 عرضه می‌شود که در این رقابت حافظه مورد آزمایش از زمان تأخیر  15-4-4-3 پشتیبانی می‌کند.


حافظه OCZ2FX800C32GK در ولتاژ 1/2 فعالیت می‌کند. اما به علت وجود قابلیت EVP یا Enhanced voltage Protection امکان افزایش ولتاژ تا 4/2 ولت بدون بروز مشکل به کاربر داده شده است. این حافظه همانند Corsair Dominator از قابلیت EPP پشتیبانی می‌کند. پس اگر مادربوردی با چیپ‌ست nForce680 داشته باشید، به راحتی می‌توانید از این قابلیت بهره‌مند شوید.

 

4- OCZ Reaper HPC

دومین عضو قدرتمند شرکت OCZ که در این رقابت حضور داشت، حافظه Reaper HPC است. این محصول توسط سیستم خنک‌کننده لوله‌ مسی، گرمای حاصل از فعالیت چیپ‌ست‌های حافظه را به خنک‌کننده آلومینیومی که در سطح فوقانی حافظه قرار دارد، انتقال می‌دهد تا باعث کاهش هرچه بیشتر دمای حافظه و ماندگاری آن در شرایط سخت شود.

حافظه‌ای که از این سری در تست ما شرکت داشت دارای زمان تأخیر 12-4-4-4 بود و در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌کرد. این محصول مانند Flex XLC مجهز به قابلیت EPP است و از فناوری EVP تا محدوده 2/2 ولت پشتیبانی می‌کند.

 

5- OCZ Platinum

حافظه سری Platinum یکی دیگر از محصولات شرکت OCZ بود که در این رقابت نفس‌گیر شرکت کرد. این نوع حافظه مجهز به خنک‌کننده‌های Platinum Mirrored XTC است. OCZ2P8001GK دارای زمان تأخیر 15-4-5-4 و در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌کند. این محصول مجهز به فناوری Enhanced Latency برای مدیریت هوشمندانه تأخیر حافظه است که فقط در این مدل تعبیه شده است! البته در عوض دیگر خبری از قابلیت EPP در این حافظه نیست.

تا یادم نرفته بگویم این حافظه از قابلیت EVP  پشتیبانی می‌کند. پس می‌توانید ولتاژ آن را به راحتی تا 2/2 ولت افزایش دهید.

 

6- OCZ  Gold GX

گفتیم حسابی رقابت را داغ کنیم. به همین دلیل چهارمین محصول شرکت OCZ را که دو ماژول یک گیگابایتی حافظه Gold GX است را هم وارد رقابت کردیم.

حافظه Gold همانند Platinum از خنک‌کننده‌ لانه ‌زنبوری XTC بهره می‌برد. البته با این تفاوت که خنک‌کننده این محصول به رنگ طلایی است. OCZ2G8002GK در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌کند و زمان تأخیر آن 12-5-5-5 است.


این محصول مجهز به قابلیت EVP است. اما مقدار دقیق ولتاژ قابل مدیریت توسط این قابلیت در سایت رسمی هم اعلام نشده است. با این وجود در تست‌هایی که انجام دادیم GX Gold توانست بدون مشکل در ولتاژ 2/2 ولت فعالیت کند.

 

7- Mushkin Tuner XP2

شاید محبوبیت نام حافظه ماشکین در بازار به اندازه دیگر مارک‌های تجاری نباشد. اما  از نظر کیفیت محصولات این شرکت در رده بالایی قرار دارند.

این حافظه مجهز به یک خنک‌کننده فلزی مشکی رنگ است و در محدوده ولتاژ 8/1 تا 1/2 ولت به خوبی فعالیت می‌کند. به گفته سایت رسمی این شرکت، حافظه Tuner XP2 از EPIC یا Enhanced Performance IC اختصاصی بهره می‌برد که این مسئله باعث افزایش کارایی آن در هنگام اورکلاکینگ می‌شود.

حافظه‌ انتخابی ما در این رقابت دارای زمان تأخیر 10-3-4-4 بود. با این وجود  در صورت فعال بودن قابلیت EPP  می‌توانست در فرکانس 333 مگاهرتز، زمان تأخیر 10-3-3-3 و ولتاژ کاری 2/‌2‌ولت هم فعالیت کند.

 

8- Mushkin Tuner HP2

حافظه THP2 را می‌توان مدل تعدیل شده TXP2 دانست که برای کاربران Mainstream ارایه شده است.

این حافظه دارای یک خنک‌کننده فلزی آبی رنگ است و در زمان تأخیر‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شود. حافظه مورد آزمایش ما از این سری در زمان تأخیر 12-4-4-4 و ولتاژ 1/‌2 ولت فعالیت می‌کرد.

جالب است بدانید که این محصول برخلاف دیگر رقبای حرفه‌ای خود از قابلیتEPP  پشتیبانی نمی‌کند. اما با این وجود در آزمایش‌های انجام شده توانست به کارایی مناسبی در مقایسه با دیگر رقبا دست یابد.

 

9- Crucial Ballistix Tracer

یکی از حافظه‌های پر زرق و برق و در عین حال مناسب موجود در این رقابت، حافظه Ballistix Tracer شرکت Crucial است. این حافظه مجهز به تعدادی دیود نوری قرمز و سبز است که بر اساس نوع فعالیت حافظه روشن و خاموش می‌شوند!


این محصول دارای یک خنک‌کننده فلزی مشکی رنگ است که نام حافظه به‌‌خوبی روی آن خودنمایی می‌کند. حافظه BL2KIT6464AL804 حاضر در این رقابت دارای زمان تأخیر 12-4-4-4 است و در ولتاژ 2/‌2 ولت فعالیت می‌کند.

بنا به اطلاعات ارایه شده توسط سایت رسمی شرکت Crcuialاین حافظه دارای تأییدیه Crossfire است و  از قابلیت EPP هم پشتیبانی می‌کند.

 

10- Patriot PDC21G6400LLK

حافظه‌های Patriot به علت قیمت پایین و کارایی مناسب، یکی از پر‌طرفدارترین حافظه‌های بازار ایران است. این حافظه در دو سری Value Edition (با خنک‌کننده آبی‌رنگ و زمان تأخیر 18-5-5-5) و Extreme Performance  (با خنک‌کننده مشکی‌رنگ آلومینیومی و زمان تأخیر 12-4-4-4) به بازار ارایه می‌شود.

از آن جایی که ما قصد نداشتیم در رقابت به کسی ظلم کنیم، از حافظه‌های سری EP این شرکت که جزء محصولات با زمان تأخیر پایین است، استفاده کردیم. این حافظه در ولتاژ 2/2 ولت کار می‌کند.

با این وجود سعی کنید که ولتاژ حافظه را روی کمتر از این مقدار تنظیم کنید! PDC21G6400LLK به خوبی از قابلیت EPP پشتیبانی می‌کند که این مسئله می‌تواند باعث بهبود چند‌درصدی کارایی آن در تست‌های مختلف شود.

 

11- Kingmax Mars

سری Mars شرکت Kingmax اولین عضو بدون خنک‌کننده و DDR2 1066 حاضر در این رقابت است. از آن جایی که ما در هنگام دریافت حافظه زیاد دقت نکردیم، به جای حافظه  DDR2 800 یک حافظه DDR2 1066 تحویل گرفتیم!

این حافظه دارای زمان تأخیر 18-5-5-5 است و در ولتاژ 8/‌1 تا   9/‌1 ولت فعالیت می‌کند. با وجود این ویژگی‌ها نباید توقع پشتیبانی از فناوری‌های EPP ،EVP ‌و ... را داشته باشید . بازهم محصول را در رقابت شرکت دادیم تا یک تست تمام عیار داشته باشیم.

 

12- GoldenMars

 خود ما هم نامش را نشنیده بودیم. اما با این وجود به‌عنوان یک محصول ارزان قیمت در رقابت ما شرکت کرد.

محصول GoldenMars یک حافظه DDR2 667 (تعجب کردید!) با زمان تأخیر 18-5-5-5 است.


این حافظه مانند Kingmax فاقد خنک‌کننده فلزی است و در ولتاژ 8/‌1 ولت فعالیت می‌کند. پس در عمل نباید توقع خاصی از این محصول ارزان قیمت در اورکلاکینگ داشته باشید! (ما که این مسئله را قبول نداریم)

 

 

سیستم مورد آزمایش‌

برای تست‌ حافظه‌ها از یک سیستم مبتنی بر پردازنده Core 2 Duo E 6400 استفاده کردیم تا امکان اورکلاکینگ بهتر پردازنده و حافظه را داشته باشیم. پردازنده 13/2 گیگاهرتزی انتخابی ما بر اساس هسته Conroe2048 طراحی شده است که تعداد ترانزیستور‌های موجود در آن 124 میلیون بیشتر از هسته Allendale است (تعداد ترانزیستور در هسته Allendale  در حدود 167 میلیون است).

این پردازنده مجهز به دو مگابایت حافظه نهان L2 است و به وسیله مسیر FSB با فرکانس 1066 مگاهرتز (266 در حالت Quad Data Pumping) با پل شمالی سیستم در ارتباط است.

خوشبختانه به علت همکاری خیلی خوب نمایندگی‌های رسمی مادربورد‌های Gigabyte و abit توانستیم مدل‌های مناسب GA-P35 DQ6 و abit IN9 32 MAX را برای تست تهیه کنیم که این عامل امکان بررسی هرچه دقیق‌تر حافظه‌های موجود در این رقابت را روی چیپ‌ست‌های intel و nvidia ممکن ساخت.

برای این که در تست‌ها مشکل خاصی از لحاظ تأمین ولتاژ مورد نیاز پردازنده و سایر قطعات نداشته باشیم، از یک منبع تغذیه ششصد واتی سری GameXStream شرکت OCZ استفاده کردیم. این منبع‌تغذیه دارای چهار شاخه دوازده ولت با حداکثر توان خروجی 72 آمپر بود که به خوبی ولتاژ مورد نیاز ما را در طول تست‌ها تأمین کرد. از آن جایی که هدف ما تست‌های گرافیکی سنگین نبود، در این رقابت از کارت‌گرافیکی Geforce 7950GT موجود خودمان که در فرکانس استاندارد برد مرجع کار می‌کرد، استفاده کردیم.

مشخصات فنی سیستم تست‌

(CPU: Core2 Duo E6400 (Conroe 2048/2.13GHZ/FSB1066/2MB L2 Cache

(Motherboard: Gigabyte GA-P35 DQ6 (Bios Ver 1.1/Chipset: P35/ICH9R

(abit In9 32MAX wi-fi (Bios Ver 1.1/Chipset : nforce 680i SLI/NF590SLI        

(Graphic: Geforce 7950GT (GPU:550 MHZ/Memory:1.4GHZ (700 MHZ Effective

(Harddisk: Seagate Baracuda 250GB (7200 RPM /8MB Cache/SATA2/NCQ

(Power Supply: OCZ GameXStream 600W (PFC Active/4line 12v

(Monitor: Samsung 205BW (Resolution:1680*1050

CPU Cooling System: Gigabyte G-power GH-PDU 21 (Max:3200 RPM

 

مشخصات سیستم عامل و درایور‌ها

OS:Windows Media Center Build 2600.SP2

Graphic Card Driver Version: Forceware 162.22

(Motherboard Chipset Driver Version: Gigabyte (Version 8.3.1.1009

(Abit (Forceware V9.53

(DirectX Version: 9C(4.09.000.0904

 
نرم‌افزار‌های مورد آزمایش‌

 

- Sisoftware Sandra 2007 

Sisoftware Sandra یکی از معتبرترین نرم‌افزار‌ها برای تست حافظه و پردازنده است. این نرم‌افزار با بررسی دقیق قابلیت‌های سخت‌افزاری و ارایه امتیاز، امکان مقایسه همزمان آن را با دیگر محصولات به کاربر می‌دهد. در مجموع برای نزدیکی نتایج حاصل از آزمایشات به واقعیت در تست‌ها، از نسخه Lite نرم‌افزار برای تست پهنای باند حافظه و ویژگی چندرسانه‌ای استفاده کردیم.

 

- Everest Ultimate Edition 2006

با آن که نرم‌افزار Sisoftware Sandra امکان بررسی زمان تأخیر حافظه را دارد، اما با این وجود برای کسب نتایج ‌دقیق‌تر تأخیر زمان حافظه را با برنامه معروف Everest نسخه Ultimate انجام دادیم.  

 

- Super Pi

برای تست دقیق‌تر پردازنده در وضعیت عادی و اورکلاکینگ و تعیین وضعیت پردازشی سیستم در حالت اورکلاک از نرم‌افزار معروف Super Pi نسخه 1/1 در حالت چهار میلیون محاسبه عدد صحیح استفاده کردیم که در بسیاری از موارد این نرم‌افزار به خوبی وضعیت نامتعادل پردازنده را در هنگام اورکلاک مشخص کرد.

 

- Cinebench R10

برای تست وضعیت پردازشی سیستم در حالت اورکلاکینگ از نرم‌افزار معروف Cinebench R10 استفاده کردیم. این نرم‌افزار با پردازش یک تصویر دو‌بعدی پیشرفته به خوبی پردازنده و حافظه را تحت فشار قرار می‌دهد (در بسیاری از موارد، سیستم در این نرم‌افزار هنگ کرد).

 

- Ozone 3D

با آن که ما تصمیم داشتیم کاری به نرم‌افزار‌های سه‌بعدی نداشته ‌باشیم، اما با این وجود از  یک نرم‌افزار تست سه‌بعدی (البته نه در حد 3D Mark 2006) به نام Ozone 3D استفاده کردیم. برای کسب نتایج دقیق‌تر، دقت تصویر مورد آزمایش را روی وضعیت 1050*1680 پیکسل تنظیم کردیم تا در صورت وجود عدم‌ثبات سیستم با مشکل اجرای تست روبه‌رو شود.

 

- CPU Z

با وجود نرم‌افزار CPU-Z نسخه 42/‌‌1 توانستیم به طور دقیق فرکانس مسیر FSB، میزان فرکانس پردازنده و زمان تأخیر حافظه را ثبت کنیم.

 

- Prime95

Prime95 یک نرم‌افزار مناسب برای تست ماندگاری سیستم است . این نرم‌افزار با تست دقیق پردازنده و حافظه خیال شما را از ماندگاری سیستم در زمان اورکلاکینگ راحت می‌کند.

 

نتایج تست‌

تازه به مهم‌ترین قسمت مقاله رسیدیم. جایی که امتیاز‌ها همه چیز را مشخص می‌کنند نه حرف‌ها!

به دلیل استفاده از دو مادربورد در تست‌ حافظه‌ها، نتایج حاصل را به صورت مجزا برای هر مادربورد ارایه کردیم تا امکان مقایسه راحت‌تر نتایج به‌دست آمده وجود داشته باشد. به همین علت در ابتدا به سراغ نتایج به‌دست آمده از مادربورد GA-P35 DQ6 می‌رویم. سپس نتایج I9N 32MAX را ارایه خواهیم کرد (با یک تیر دو نشان زدیم: هم حافظه را مقایسه کردیم و هم چیپ‌ست‌های P35 و nforce 680i SLI  را وارد یک رقابت جدی کردیم)

قبل از این که سراغ نتایج برویم باید به این موضوع اشاره کنیم که تمام نتایج حاصل در این رقابت بعد از چند بار تست به‌دست آمده است و تمام حالت‌های ممکن برای دست‌یابی به حداکثر کارایی و فرکانس روی حافظه‌ها آزمایش شده است. همچنین اشاره به این نکته حایز اهمیت است که تمام تست‌ها در شرایط استاندارد و توسط نرم‌افزار‌های استاندارد جهانی انجام شده است.

 
تست با مادربورد GA-P35 DQ6 (در حالت استاندارد)

قبل از تست استاندارد حافظه، تا جایی که امکان داشت پردازنده را اورکلاک کردیم تا با تحت فشار قرار دادن پردازنده و مادربورد مشکلات احتمالی را تشخیص دهیم. در این حالت توانستیم با مادربورد GA-P35 DQ6 به فرکانس باور نکردنی 79/3 گیگاهرتز دست پیدا کنیم و تستی هم با برنامه Sisoft Sandra 2007 بگیریم که در تصویر شماره 13 نتیجه این تست را مشاهده می‌کنید! در این حالت سیستم چندان پایدار نبود (باید واقعیت را گفت).

با این وجود افزایش 66/‌1 گیگاهرتزی فرکانس پردازنده کار کمی نیست. البته سعی نکنید با کامپیوتر خود این کار را انجام دهید. چون  این کار را در شرایطی انجام دادیم که قبل از آن، تمام ولتاژ‌ها به طور دقیق تست شده بود و پردازنده به وسیله یک خنک‌کننده حرفه‌ای، خنک می‌شد.

با این وجود در هنگام اورکلاک دور فن به حدی بالا رفته بود که هر لحظه احساس می‌کردیم که دستگاه منفجر می‌شود. در کل هدف ما از این کار فقط تست ماندگاری سیستم در شرایط سخت و ثبت یک فرکانس ایده‌ال در شرایط اورکلاک بود.

برای تست دقیق حافظه‌ها در ابتدا فرکانس پردازنده و حافظه را روی حالت پیش‌فرض تنظیم نمودیم (حالتی که خود بایوس مادربورد تشخیص می‌دهد) و با تمام نرم‌افزار‌های موجود که داشتیم نتایج حاصل را ثبت کردیم. در این حالت تفاوت بین حافظه‌ها بسیار اندک بود و بیشتر حافظه‌ها به امتیاز‌های یکسانی در تست‌ها دست یافتند. با توجه به نمودار‌ها در خواهید یافت که حافظه‌های ارزان و گران‌قیمت در تست‌ها با تفاوت اندکی از یکدیگر قرار می‌گیرند.

اشاره به این نکته حایز اهمیت است که در تست‌های انجام شده به علت عدم امکان تغییر زمان تأخیر در بایوس، تمام زمان‌های تأخیر حافظه‌ها به صورت خودکار روی وضعیت 15-5-5-5 تنظیم می‌شد و هیچ‌گونه تفاوتی میان زمان تأخیر حافظه‌ها وجود نداشت (ما تمام سعی خودمان را کردیم، اما گزینه‌ای برای تغییر زمان تأخیر پیدا نکردیم).

نتایج آزمایش در حالت اورکلا‌کینگ‌

احتمالاً تعجب می‌کنید که چرا ما هیچ یک از تست‌های استاندارد را در وضعیت اورکلاکینگ انجام ندادیم و فقط به اورکلاکینگ حافظه بسنده کردیم!

در ابتدا خودمان هم قصد داشتیم که تمام تست‌ها را در وضعیت اورکلاک انجام دهیم.

اما به دلیل آن که امکان مدیریت زمان تأخیر حافظه در نسخه 1/‌‌1 بایوس مادربورد P35-DQ6 وجود نداشت و خود مادربورد زمان تأخیر را بر اساس میزان فرکانس حافظه تغییر می‌داد (به عنوان مثال در فرکانس 400 مگاهرتز زمان تأخیر 15-5-5-5 بود. اما در فرکانس500‌مگاهرتز این زمان تأخیر به 23-7-7-7 می‌رسید) باعث تغییر در نتایج حاصل از تست‌ها می‌شد.

پس به همین علت هدف اصلی خود را روی اورکلاکینگ حافظه معطوف کردیم که خوشبختانه با وجود قابلیت‌های پیشرفته‌ این مادربورد توانستیم به نتایج مناسبی در اورکلاکینگ حافظه دست پیدا کنیم. بدون هیچ‌گونه طرفداری مادربورد P35-DQ6 در هنگام اورکلاکینگ حافظه کاملاً قدرتمند عمل کرد و به علت ویژگی خاص بایوس هیچ‌گاه نیازی به استفاده از کلید ریست بایوس پیدا نکردیم. چون در صورت تنظیم نادرست بایوس، مادربورد به صورت خودکار بعد از سه بار بوت شدن ناموفق تنظیمات را به حالت پیش‌فرض باز می‌گرداند.


 

تست  با مادربورد In9 32MAX Wi-Fi (در حالت استاندارد)

بایوس مادربورد In9 32MAX  از لحاظ امکان تنظیم زمان تأخیر حافظه و مدیریت دقیق قابلیت‌های سیستم کامل‌تر از رقیب اینتلی خود بود. این مسئله کمک به‌سزایی به ما در مقایسه تأثیر زمان تأخیر حافظه کرد (البته این ویژگی بیشتر به علت قابلیت‌های چیپ‌ست nforce 680i بود).

در وضعیت استاندارد تمام تنظیمات فرکانس پردازنده و حافظه را در روی حالت پیش فرض تنظیم کردیم و فقط زمان تأخیر را به زمان ثبت شده روی حافظه تغییر دادیم. در این حالت تمام حافظه‌ها به جزء Gskill ،OCZ Platinum و Kingmax در فرکانس و زمان تأخیر استاندارد خود فعالیت کردند.

حافظه Gskill با زمان تأخیر 12-4-4-4 روی حالت DDR2 533 بوت می‌شد. به همین علت برای آن که بتوانیم حافظه را در حالت DDR2 800 بوت کنیم، زمان تأخیر حافظه را در بایوس روی 15-4-5-4‌ تنظیم کردیم. در مورد حافظه OCZ Platinum هم همین مشکل وجود داشت و سیستم در حالت 15-4-5-4 بوت نمی‌شود و ما مجبور شدیم زمان تأخیر حافظه سیستم را روی حالت 15-5-5-5 تنظیم کنیم.

مشکل ما با حافظه Kingmax در مورد زمان تأخیر نبود. بلکه این حافظه در حالت DDR 2 1066 بوت نشد و ما مجبور سیستم را با حافظه DDR2 800 در دو حالت استاندارد و اورکلاک بوت کنیم (البته در این میان نسخه بایوس هم بی‌علت نبود ).

 

 

 


 

تست  با مادربورد IN9 32MAX Wi-Fi (در حالت اورکلاکینگ)

به علت امکان مدیریت دقیق زمان تأخیر حافظه و قابلیت‌های مناسب دیگر، تست‌های اورکلاکینگ را با مادربورد  In9 32MAX  انجام دادیم. البته کار چندان آسانی نبود. چون با وجود پارامتر‌های مختلف ایجاد یک شرایط استاندارد چندان امکان پذیر نبود. با این وجود در ابتدا سعی کردیم شرایط یکسانی را برای تمام حافظه‌ها ایجاد کنیم. به همین علت در اولین قدم فرکانس پردازنده را با افزایش FSB (از 266 مگاهرتز به 400 مگاهرتز) به 2/3 گیگاهرتز رساندیم و مقدار فرکانس پردازنده را روی این مقدار ثابت کردیم.

در این حالت نسبت میان فرکانس پردازنده و حافظه را در حالت Unlink (غیر‌وابسته) تنظیم کردیم تا امکان مدیریت بهتر حافظه را داشته باشیم. (در مادربورد‌های مبتنی بر چیپ‌ست اینتل نسبت میان فرکانس پردازنده و حافظه به صورت رابطه یک به یک، چهار به پنج و سه به چهار تغییر می‌کند و امکان مدیریت مجزای نوع حافظه وجود ندارد). با این وجود باز هم یک پارامتر زمان تأخیر وجود داشت که باعث غیر‌منطقی شدن نتایج تست می‌شد.

به همین علت سعی کردیم که حافظه‌ها را در زمان تأخیر استاندارد خودشان آزمایش کنیم که در هیچ یک از موارد سیستم بوت نشد. به همین دلیل زمان تأخیر را روی حالت پیش فرض 18-5-5-5 تنظیم کردیم تا فقط پارامتر فرکانس که در کل بسیار مؤثرتر از تأخیر زمان است، نقش تعیین کننده را بازی کند.

بیان این نکته حایز اهمیت است که برای دست‌یابی به شرایط یکسان و بالاترین فرکانس حافظه قابلیت EPP برای تمام حافظه‌ها در بایوس سیستم غیرفعال شده بود. چون در صورت فعال بودن این قابلیت امکان افزایش فرکانس امکان‌پذیر نبود. (البته فعال بودن این قابلیت تأثیر خوبی بر افزایش کارایی حافظه داشت و پیشنهاد می‌کنیم اگر زیاد به دنبال اورکلاکینگ سیستم نیستید و مادربورد خود را از سری nforce 680i انتخاب کردید، سعی کنید حافظه‌ای با قابلیت EPP بخرید.

 

 

 


نتیجه‌گیری‌

به علت شرایط خاص بازار کامپیوتر و برای جلوگیری از بروز هرگونه تأثیرات منفی بر افکار عمومی تحلیل نتایج تست را بر عهده خود شما می‌گذاریم تا با بررسی فاکتور‌هایی مانند نوع کاربرد، قیمت و گارانتی بهترین انتخاب را انجام دهید.

 

منبع: عصر شبکه


صفحه کلید منقرض می‌شود!

بیل گیتس رئیس و بنیانگذار مایکروسافت در جمع دانشجویان دانشگاه کرنگی ملون پیش بینی کرد که در آینده‌ای نزدیک، صفحه کلید منقرض می‌شود و جای آن را صدا و نمایشگرهای لمسی می‌گیرند.

کسانی که در تمام روز با رایانه کار می‌کنند به خوبی می‌دانند که کار همزمان با صفحه کلید و ماوس در ساعات طولانی تا چه حد می‌تواند خسته کننده باشد.

به همین منظور بیل گیتس رئیس غول نرم افزاری دنیا در جمع بیش از هزار و 200 دانشجوی دانشگاه کرنگی ملون آینده رایانه‌های شخصی را بدون صفحه کلید پیش بینی کرد.

بیل گیتس در این سخنرانی پیش بینی کرد که از هم اکنون تا 5 سال آینده بیشتر جستجوهایی که در شبکه به وسیله کاربران انجام می‌شود از طریق کنترل کننده‌های صوتی و یا از طریق لمس ساده صفحه نمایشگر با انگشت است.

بنیانگذار بزرگترین شرکت نرم افزاری اظهار داشت که در کل صفحه کلیدها در آینده‌ای نزدیک منقرض می‌شوند و این پدیده در راستای فرایند تکامل فعل و انفعال میان انسان و ماشین است.

به گفته گیتس، مایکروسافت استراتژی‌های جدیدی را به منظور دسترسی سریع کاربران به اطلاعات و فناوری‌های جستجو از طریق فعل و انفعالات لمسی و به خصوص صوتی در دستور کار دارد.

به اعتقاد بیل گیتس از طریق درونداد صوتی امکان موثرتر جستجو و ورود داده‌ها به روشی ساده‌تر و دقیقتر از جستجوی نوشتاری کلمات کلیدی وجود دارد.

 


آماری از آسیب پذیری ضد ویروس ‌ها!

در ماه گذشته چند آسیب پذیری در برنامه ها و محصولات امنیتی TREND MICRO گزارش شده است. (شرکت TREND تهیه کننده نرم افزار معروف و قدیمی PC-CILLIN می باشد)

در اولین آسیب پذیری، حمله کننده می تواند از آن برای حملات عدم سرویس دهی (DOS) و همچنین اجرا کد استفاده کند. اشکال در تحلیل و بررسی فایل های فشرده اجرایی UPX میتواند هنگام بازکردن و تحلیل چنین فایل هایی باعث سرریز و کرش ( توقف برنامه ) و در نهایت اجرا کد دلخواه گردد .

دومین آسیب پذیری در IOCTL HANDLER در محصولات TREND MICRO در صورت بهره برداری می تواند باعث ارتقا دسترسی در سطح کرنل گردد .

البته برای هر دو آسیب پذیری مکمل های امنیتی انتشار یافته اند که اکیدا توصیه می شود به نصب آنها اقدام نمایید .

آسیب پذیری در نرم افزار های ضد ویروس و امنیتی سابقه زیادی دارد. و این محصولات امنیتی بارها توسط هکر ها و متخصیصین امنیت مورد حمله قرار گرفته اند.

برای مثال می توانید به گزارش آسیب پذیری های نرم افزار های امنیتی تگاهی بکنید شاید چنین لیستی برای شما جالب و در انتخاب محصولی امن‌تر راهنما باشد . فراموش نکنید نرم افزار های ضد ویروس نقش اساسی در امنیت سیستم های خانگی و دولتی دارد.

براساس تحقیقات انجام شده در سایت SECUNIA تعداد و آمار آسیب پذیری آنتی ویروس ها را به شما ارایه می کنیم.

دقت کنید برای شمارش آسیب پذیری ها نه فقط نرم افزار آنتی ویروس بلکه تمام محصولات شرکت مورد بررسی قرار گرفته اند .


MCAFEE

35 آسیب پذیری در نرم افزار های شرکت MCAFEE گزارش شده است. این تعداد بسیار زیاد بوده البته طبیعی است به علت معروفیت این شرکت هکر ها هم تمایل زیادی برای کشف آسیب پذیری در محصولات این شرکت دارند .


KASPERSKY

12 آسیب پذیری در نرم افزار آنتی ویروس KASPERSKY گزارش شده است.


TREND MICRO

22 آسیب پذیری در نرم افزار های TREND MICRO گزارش شده است که البته آمار بالا یی می باشد.


AVAST!

8 آسیب پذیری در نرم افزار ضد ویروس AVAST! گزارش شده است که نشانه عملکرد خوب شرکت است.


PANDA

4 آسیب پذیری در نرم افزار های PANDA که آمار بسیار جالب و خوبی برای این شرکت است.


CLAMAV

22 آسیب پذیری برای این نرم افزار غیر ویندوزی آمار چندان مناسبی نیست.


SYMANTEC

بیش از 60 آسیب پذیری که برای این غول امنیتی که این آمار بسیار تاسف بار است.

منبع : سایت SECUNIA