نکاتی کاربردی درباره فایرفاکس

آموزش نخست: هر کس ترجیح می‌دهد تنظیمات، بوک‌مارک‌ها و یا اکستنشن‌های مورد علاقه خودش را در هنگام کار با فایرفاکس ببیند و مورد استفاده قرار دهد. از طرفی این موارد به تدریج و با صرف انرژی و وقت زیاد در مرورگر فایرفاکس هر کاربر جمع‌آوری می‌شوند، پس بدون شک یکی از دشواری‌هایی که در زمان کار اشتراکی دو یا چند نفر با یک کامپیوتر پیش می‌آید، اختلاف بر سر نحوه استفاده از فایرفاکس است. موضوع وقتی حادتر می‌شود که همگی از عشاق فایرفاکس باشند.

احتمالا در خیلی موارد پیش آمده که به این مسئله فکر کرده‌اید که چقدر خوب می‌شد می‌توانستید برای وبلاگ‌نویسی، وب‌گردی، تحقیقات علمی و یا کارهای خصوصی از نسخه‌های مختلفی از فایرفاکس استفاده کنید. نسخه‌هایی که هر یک تنظیمات، بوک‌مارک‌ها و اکستنشن‌های مورد نیاز شما را داشته باشد.

چاره کار چیست؟ چگونه در این موارد همگی بتوانند با صلح و صفا از مرورگر خود استفاده کنند؟ آیا می‌شود برای هر کار خاصی، فایرفاکس تر و تمیز و ویژه‌ای داشت؟

چاره کار استفاده ازمدیریت‌کننده پروفایل فایرفاکس یا FIREFOX PROFILE MANAGER است. بنابراین می‌توانید پروفایل‌های مختلفی بسازید که به یاری آنها هر کس بتواند فایرفاکس ویژه خود را داشته باشد و یا یک شخص بتواند از فایرفاکس‌های اختصاصی برای کارهای مختلف استفاده کند.

چگونه FIREFOX"S PROFILE MANAGER را اجرا کنیم و پروفایل‌های مختلف را بسازیم؟

1- برنامه فایرفاکس باید بسته باشد.

2- در منوی ویندوز روی START و سپس RUN کلیک کنید.

3- FIREFOX.EXE - PROFILEMANAGER را در وارد کنید و OK را بزنید.

 

4- حالا برای ساختن یک پروفایل جدید روی CREATE PROFILE کلیک کنید و نامی برای پروفایل جدید انتخاب نمایید.

توجه کنید که اگر DON"T ASK AT STARTUP را انتخاب نکنید فایرفاکس در هنگام اجرا پروفایل اول را در نظر می‌گیرد اما اگر این گزینه انتخاب شود، فایرفاکس از شما می‌پرسد کدام پروفایل را اجرا کند.

چگونه پروفایل‌های مختلف فایرفاکس را اجرا نماییم؟

راه آسان برای این کار این است که برای هر پروفایل میانبر یا "SHORTCUT" بسازید. برای این کار می‌توانید خیلی راحت یک کپی از میانبر فایرفاکس بگیرید و بعد PROPERTIES هم میانبر و در قسمت TARGET، مسیر پروفایل مورد نظر را بنویسید.

برای این کار در ادامه آدرس باید این عبارت را بنویسید : -P BLOGGING ، البته به جای BLOGGING باید نام پروفایل مورد نظر را تایپ نمایید.

 

چقدر خوب می‌شد می‌توانستیم در یک زمان دو پروفایل مختلف فایرفاکس را داشته باشیم. آیا راهی برای کار وجود دارد؟

بله! ، برای این کار در برنامه NOTEPAD ، عبارت زیر را تایپ نمایید:

SET MOZ_NO_REMOTE=1

"C:/PROGRAM FILES (X86)/MOZILLA FIREFOX/FIREFOX.EXE" -P BLOGGING

به جای سطر دوم البته باید مسیر اجرای فایرفاکس با پروفایل مورد را بنویسد.

حالا محتوای NOTEPAD را با نام FIREFOX-BLOGGING.BAT ترجیحا در دسکتاپ کامپیوترتان ذخیره نمایید و در شرایطی که برنامه فایرفاکس بسته است، اجرا کنید.

بعد از این کار در حین اجرای برنامه فایرفاکس با یک پروفایل خاص می‌توانید با اجرای فایل BAT که ساختید فایرفاکسی با پروفایل دیگر هم به طور هم‌زمان داشته باشید.

واقعا خیلی خوب است که در یک زمان دو فایرفاکس با بوک‌مارک‌ها، اکستنشن‌ها، تنظیمات و پسوردهای مختلف داشته باشیم.

 

آموزش دوم : پشتیبان‌گیری از پروفایل

حتما برایتان پیش آمده که ویندوزتان از کار افتاده باشد و مجبور شده باشید ویندوز جدیدی نصب کنید. در این موارد مساله نگران‌کننده این است که نتوانیم فایرفاکس خودمان را با همه تنظیمات و اکستنشن‌ها و بوک‌مارک‌هایش احیا کنیم. چاره کار گرفتن پشتیبان "BACKUP" است.

اما چطور BACKUP بگیریم تا در زمان ضروری به کارمان بیاید؟

ساده‌ترین راه استفاده از برنامه‌ای با نام MOZBACKUP است.

 

وقتی که برنامه فایرفاکس بسته است، برنامه را اجرا کنید وBACKUP بگیرید. فایلBACKUPرا با پسوند .PCV در گوشه مطمئنی از هارد ذخیره کنید. البته راه مطمئن‌تر ذخیره آنلاین است، مثلا می‌توانید این فایل را به ایمیل خودتان ارسال کنید.

منبع : وبلاگ یک پزشک