1. برای هر دردی درمانی است و داروی گناهان استعفار است .
2. اهل تقوا ویژگی هایی دارند. از جمله آن که شب ها کم می خوابند و در سحرها به استغفار و دعا بر می خیزند.
3. هیچ عبادتی مانند ادای فرایض و واجبات نیست.
4. بهترین دوستان کسی است که وقتی او را یاد کردی، تو را یاری کند و وقتی او را از یاد بردی، تو را به یاد آورد.
5. کسی که امانت ندارد دین ندارد.
6. نشانه منافق در سه چیز است: دروغگویی، پیمان شکنی و خیانت در امانت .
7. مؤمنان نسبت به امانت ها و عهد و پیمانشان پای بندند.
8. کارهای نیک ، بدی ها و زشتی ها را از بین می برد.
9. دنیا بازاری است که گروهی در آن سود می برند و گروهی زیان می بینند.
10.هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند خود را اصلاح کرده و هرکس خودستایی نماید ، خویش را تباه کرده است.
11.هر کس نفس خود را سیاست ( تنبیه ) و تأدیب نکند آن را تباه کرده است .
12.نیّت مؤمن از عمل او بهتر و نیّت کافر از عمل او بدتر است و هر کس طبق نیّتش کار می کند.
13.هیچ عملی بدون نیّت پذیرفته نمی شود.
14.در روز قیامت مردم طبق نیّات خود برانگیخته می شوند.
15.نیت و سعی و کوشش در صورتی مفید است که با ایمان و اخلاص همراه باشد.
16.نیت ، برتر از عمل است و آگاه باشید که نیت ، حقیقتِ عمل است.
17.هیچ نعمتی بالاتر از آن نیست که در دل بنده چیزی جز خدا نباشد.
18.کمال اخلاص ، اجتناب از گناهان است.
19.زهد شیوه ی مخلصان است.
20.پاکیزگی از ایمان است.
آب سنگین نوع خاصی از مولکولهای آب است که در آن ایزوتوپهای هیدروژن وجود دارد. این نوع از آب کلید اصلی تهیه پلوتونیوم از اورانیوم طبیعیاست و به همین علت تولید و تجارت آن با نظر قوانین بینالمللی انجام و به شدت کنترل میشود.
با کمک این نوع آب میتوان پلوتونیوم لازم را برای سلاحهای اتمی بدون نیاز به غنیسازی بالای اورانیوم تهیه کرد.
از کاربردهای دیگر این آب میتوان به استفاده از آن در رآکتورهای هستهای با سوخت اورانیوم، به عنوان متعادلکننده (Moderator) به جای گرافیت و نیز عامل انتقال گرمای رآکتور نام برد.
آب سنگین واژهایاست که معمولاً به اکسید هیدروژن سنگین D2O یا 2H2O اطلاق میشود. هیدروژن سنگین یا دوتریوم (Deuterium) ایزوتوپی پایدار از هیدروژن است که به نسبت یک به 6400 از اتمهای هیدروژن در طبیعت وجود دارد و خواص فیزیکی و شیمیایی آن به نوعی مشابه آب سبک H2O است.
اتمهای دوتریوم ایزوتوپهای سنگینی هستند که برخلاف هیدروژن معمولی، هسته آنها شامل نوترون نیز هست. جانشینی هیدروژن با دوتریوم در مولکولهای آب، سطح انرژی پیوندهای مولکولی را تغییر میدهد و بهطور طبیعی خواص متفاوت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را موجب میشود، بهطوری که این خواص را در کمتر اکسید ایزوتوپی میتوان مشاهده کرد.
برای مثال، ویسکوزیته (Viscosity) یا به زبان سادهتر چسبندگی آب سنگین به مراتب بیش از آب معمولی است.
آب نیمه سنگین چنانچه در اکسید هیدروژن تنها یکی از اتمهای هیدروژن به ایزوتوپ دوتریوم تبدیل شود نتیجه را آب نیمه سنگین (HDO) میگویند.
در مواردی که ترکیب مساوی از هیدروژن و دوتریوم در تشکیل مولکولهای آب وجود داشته باشند، آب نیمه سنگین تهیه میشود، علت این کار تبدیل سریع اتمهای هیدروژن و دوتریوم بین مولکولهای آب است.
مولکول آبی که از 50 درصد هیدروژن معمولی (H) و 50 درصد هیدروژن سنگین(D) تشکیل شدهاست، در موازنه شیمیایی حدود 50 درصد HDO و 25 درصد آب (H2O) و 25 درصد D2O خواهد داشت.
نکته مهم آن است که آب سنگین را نباید با با آب سخت که اغلب شامل املاح زیاد است و یا یا آب تریتیوم (T2O or 3H2O) که از ایزوتوپ دیگر هیدروژن تشکیل شدهاست، اشتباه گرفت.
تریتیوم، ایزوتوپ دیگری از هیدروژن است که خاصیت رادیواکتیو دارد و بیشتر برای ساخت موادی به کار برده میشود که از خود نور منتشر میکنند.
آب با اکسیژن سنگین
آب با اکسیژن سنگین، در حالت معمول H218O است که به صورت تجارتی در دسترس است و بیشتر برای ردیابی به کار برده میشود. برای مثال، با جانشین کردن این آب (با نوشیدن یا تزریق) در یکی از عضوهای بدن میتوان در طول زمان میزان تغییر در مقدار آب این عضو را بررسی کرد. این نوع از آب به ندرت حاوی دوتریوم است و به همین علت خواص شیمیایی و بیولوژیکی خاصی ندارد برای همین، به آن آب سنگین گفته نمیشود. ممکن است اکسیژن در آنها به صورت ایزوتوپهای O17 نیز موجود باشد، در هر صورت تفاوت فیزیکی این آب با آب معمولی، فقط چگالی بیشتر آن است.
تاریخچه تولید آب سنگین
والتر راسل در سال ???? با استفاده از جدول تناوبی مارپیچ وجود دو تریم را پیش بینی کرد. هارولد یوری یکی از شیمیدانان دانشگاه کلمبیا در سال ???? توانست آن را کشف کند. گیلبرت نیوتن لوئیس هم در سال ???? توانست اولین نمونه از آب سنگین خالص را با استفاده از روش الکترولیز تهیه کند. هوسی و هافر نیز در سال ???? از آب سنگین استفاده کردند و با انجام اولین آزمون های ردیابی زیست شناختی به بررسی سرعت گردش آب در بدن انسان پرداختند.
کاربرد آب سنگین در راکتورهای هسته ای
آب سنگین یکی از مواد اصلی در راه اندازی راکتورهای تولید انرژی و تحقیقاتی موسوم به راکتورهای آب سنگین به شمار می رود.
راکتورهای آب سنگین نیازی به اورانیوم غنی شده ندارد و از اکسید اورانیوم طبیعی به عنوان سوخت استفاده می کند.
این فرایند، نیاز به اورانیوم غنی شده را مرتفع می کند اما طراحی این راکتورها پیچیده و تولید آب سنگین نیز هزینه بر است.
آب سنگین از جدا سازی نوعی از مولکول های آب با غلظت 1 در هر 7000 مولکول به دست می آید که هیدروژن آن یک نوترون بیشتر از هیدروژن عادی دارد.
این نوترون اضافه موجب می شود تا عمل کند کنندگی نوترون های پر سرعت به اندازه ای برسد که واکنش های زنجیره ای تولید انرژی از میله های سوخت آغاز شود در حالی که در راکتورهای قدرت آب سبک , اورانیوم غنی شده درحد سه و نیم درصد و بیش از آن برای انجام واکنش مورد نیاز است.
در راکتورهای آب سنگین، این ماده وظیفه خنک کردن میله های سوخت، همزمان با کند کردن نوترون های پر انرژی را به عهده دارد.
با نزدیک شدن راکتور تحقیقاتی تهران، که حدود چهل سال پیش و با قدرت 5 مگاوات راه اندازی شده است، به پایان عمر کاری خود و نیاز روز افزون کشور به انواع رادیو ایزوتوپ های صنعتی و همچنین رادیو داروها ،راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک با قدرت 40 مگاوات طراحی و مکان آن در نزدیکی شهر خنداب در شمال غربی شهرستان اراک تعیین شد.
پروژه آب سنگین اراک
پروژه تولید آب سنگین در شمال غربی اراک و در نزدیکی تاسیسات نیروگاه ?? مگاواتی آب سنگین اراک قرار دارد و برای تامین آب سنگین این رآکتور ساخته شده است. به گفته غلامرضا آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ظرفیت تولید این مجتمع ابتدا هشت تن بوده و امروز ظرفیت آن به ?? تن آب سنگین با غنای ??? درصد رسیده است. پروژه مجتمع تولید آب سنگین اراک به عنوان یکی از شاخصه های دانش هسته ای، در پزشکی و به خصوص کنترل سرطان و کنترل بیماری ایدز نقش تعیین کننده ای دارد و به عنوان خنک کننده و کندکننده رآکتورهای آب سنگین به کار می رود . با گشایش این واحد صنعتی، ایران به عنوان نهمین کشور دارای تجهیزات تولید آب سنگین مطرح می شود. کشورهای آرژانتین، کانادا، هند و نروژ نیز بزرگترین صادرکنندگان آب سنگین جهان هستند.
ساخت این تاسیسات همچنین موجب آموزش متخصصان و آشنایی شرکت های داخلی با استاندارهای هسته ای می شود و می تواند راه را برای ساخت نیروگاه های قدرت آب سنگین در آینده فراهم کند.
آلرژی غذایی عبارت است از واکنش بیش از اندازه ی دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی که معمولاً بیخطرند. این واکنشهای نا مطلوب ممکن است، ارثی یا ناشی از یک نقص اکتسابی بیوشیمیایی باشند. علایم ممکن است در عرض چند دقیقه یا 2ساعت پس از خوردن آن غذای به خصوص بروز کنند. در بعضی موارد، امکان دارد علایم 2-1روز بعد نیز ظاهر نشوند.
علایم شایع:
اسهال (شایع است)
درد شکمی (شایع است)
بثورات پوستی
نفخ و باد شکم (شایع است)
کهیر
تورم صورت (به خصوص لبها)
خارش
تورم دستها و پاها
آسم
تهوع و استفراغ
سرفه
سردرد میگرنی
غش یا حالت نزدیک به غش
مواد غذایی آلرژی زا :
هرگونه غذا یا مادهای که بلعیده میشود، میتواند باعث بروز واکنش آلرژیک شود. غذاهایی که بیشتر باعث این حالت میشوند، عبارتند از: شیر گاو ، تخممرغ، گندم، سویا، بادام زمینی ، ماهی ، آجیل مثل گردو و فندق، خربزه ، کنجد ، تخمه ی آفتاب گردان و شکلات .
عوامل افزایشدهنده خطر:
خطر برای کسانی که مشکلات آلرژی دیگری نیز دارند، بیشتر است و نیز اگر در یکی از اعضای خانواده، سابقه ی آلرژی غذایی وجود داشته باشد.
پیشگیری :
غذاهای ایجاد کننده ی آلرژی را در خود شناسایی نمایید و از مصرف آنها پرهیز کنید.
معلوم شده شیرخورانی که غذای جامد برای آنها دیرتر شروع میشود، کمتر به آلرژی غذایی دچار میشوند.
آلرژی غذایی در شیرخواران معمولاً بعد از 4-2 سالگی برطرف میشود.
بزرگسالانی که به بعضی ازغذاها (به خصوص شیر، ماهی یا آجیل ) آلرژی دارند، با احتمال بیشتری این آلرژی را برای سالها حفظ می نمایند.
عوارض احتمالی:
- آنافیلاکسی (یک نوع آلرژی حاد و خطرناک که حین آن تنفس دچار مشکل شده، ضربان قلب نیر نامنظم شده، و فشارخون کاهش مییابد)
- واکنش شبیه کهیر
- آسم ریه ها
- التهاب رودهها
- ضایعات شبیه اگزما
توصیه های درمانی :
1- حذف غذاهای مورد شک از رژیم غذایی برای مدت دو هفته یا تا زمانی که علایم آلرژی ناپدید شوند. سپس اضافه نمودن غذاهای مورد شک به صورت تک تک به رژیم غذایی. به این ترتیب مشخص میشود که کدام غذاها در ایجاد آلرژی شما نقش دارند.
2- آزمایش تزریق پوستی گاهی ممکن است غذای آلرژی زا را شناسایی کند. اما کم نیستند مواردی که این آزمایشها اشتباهاً غذاهایی که شما به آنها آلرژی ندارید را به عنوان مسئول آلرژی غذایی معرفی می کنند.
مهم ترین مواد غذایی آلرژی زا عبارتند از :شیر گاو، تخممرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، ماهی، آجیل مثل گردو و فندق.
3- بیمارانی که آلرژی غذایی شدیدی به یک نوع غذا دارند، باید بسیار مراقبت باشند که از خوردن آن غذا پرهیز کنند.
4- همیشه یک کیت که دارای سرنگ حاوی آدرنالین است را به همراه داشته باشید تا اگر احیاناً غذای آلرژی زا تصادفاً خورده شد و واکنش حاد و فوری رخ داد، از این سرنگ استفاده شود. البته این کار باید تحت نظر پزشک باشد.
5- یک دستبند یا گردن آویز مخصوص همراه داشته باشید که روی آن نوع آلرژی دقیقاً مشخص شده باشد.
داروها :
هیچ دارویی برای درمان آلرژی غذایی وجود ندارد، اما از بعضی از داروها میتوان برای تخفیف یا رفع علائم استفاده نمود.
فعالیت:
هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد.
رژیم غذایی:
ازغذایی که سبب ایجاد آلرژی در شما می شود، اجتناب کنید یا مصرف آن را به حداقل برسانید. برچسب غذاها را به دقت مطالعه کنید.
اگر شما یا یکی ازاعضای خانواده تان دچارعلایم خفیف تا متوسط آلرژی غذایی هستید یا شاهد یک واکنش شدید آلرژیک پس ازخوردن غذا در یکی از همراهانتان هستید، در این شرایط فوراً درخواست کمک کنید و به پزشک مراجعه نمایید.
کیک زرد یا Yellowcake که به نام اورانیا (Urania) هم شناخته میشود در واقع خاک معدنی اورانیوم است که پس از گذراندن مراحل تصفیه و پردازشهای لازم از سنگ معدنی آن تهیه میشود.
تهیه این ماده به منزله رسیدن به بخش میانی مراحل مختلف تصفیه سنگ معدن اورانیوم است و باید توجه داشت که فاصله بسیار زیادی برای استفاده در بمب اتمی دارد.
روش تهیه کیک زرد کاملاً به نوع سنگ معدن به دست آمده بستگی دارد، اما بهطور معمول با آسیاب کردن و پردازشهای شیمیایی بر روی سنگ معدن اورانیوم، پودر زبر و زردرنگی به دست میآید که قابلیت حل شدن در آب را ندارد و حدود 80 درصد غلظت اکسید اورانیوم آن خواهد بود. این پودر در دمایی معادل 2878 درجه سانتیگراد ذوب میشود.
روش تهیه کیک زرد
ابتدا سنگ معدن با دستگاه های مخصوصی خرد و آسیاب می شود، پس از آن برای جداسازی اورانیم و بالابردن خلوص خاک سنگ، آن را در حمامی از اسید سولفوریک، آلکالاین و یا پراکسید میخوابانند؛ این عمل برای به دست آوردن اورانیوم خالص تر صورت میشود.
سپس این محصول به دست آمده را خشک و فیلتر میکنند و نتیجه آن چیزی خواهد شد که به «کیک زرد» معروف است.
امروزه روشهای جدیدی برای تهیه این پودر اورانیوم وجود دارد که محصول آنها بیش از آن که زرد باشد به قهوهای و سیاه نزدیک است، در واقع رنگ ماده به دست آمده به میزان وجود ناخالصیها در این پودر بستگی دارد.
نهادن این نام بر روی این محصول به گذشته بر میگردد که کیفیت روشهای خالصسازی سنگ معدن مناسب نبود و ماده به دست آمده، زرد رنگ بود.
مواد تشکیلدهنده کیک زرد:
بخش اصلی کیک زرد (معادل 70-90 درصد وزنی) شامل اکسیدهای اورانیوم با فرمول شیمیایی U3O8 و یا سایر اکسیدهاست و بقیه آن از دیگر موادی تشکیل شدهاست که مهمترین آنها عبارتند از:
هیدراکسید اورانیوم با فرمول شیمایی UO2(OH)2 یا UO2)2(OH)2) که در صنایع ساخت شیشه و سرامیک استفاده میشود. این ماده تشعشع رادیواکتیو دارد و باید با شرایط خاصی نگهداری و حمل شود.
سولفات اورانیوم با فرمول شیمیایی (U02S04) که مادهای بیبو با رنگ زرد لیموییاست.
اکسید اورانیوم زرد (یا اورانیت سدیم) با فرمول شیمیایی Na2O (UO3)2.6H2O که مادهای با رنگ زرد - نارنجی است.
پراکسید اورانیوم با فرمول شیمیایی UO4·nH2O با رنگ زرد کمرنگ.
یکی از کاربردهای کیک زرد، تهیه هگزا فلوراید اورانیوم است. این گاز در وضع عادی حدود هفت صدم درصد شامل ایزوتوپ 235 و بقیه آن ایزوتوپ 238 است. در مرحله غنیسازی درصد U-235 به حدود 5.3 یا حتی بیشتر افزایش داده میشود.
کاربردهای کیک زرد
کیک زرد عموماً برای تهیه سوخت رآکتورهای هستهای به کار برده میشود، در واقع این ماده است که پس از پردازشهایی به UO2 تبدیل و برای استفاده در میلههای سوختی به کار برده میشود.
این ماده همچنین میتواند برای غنیسازی به گاز هگزا فلوراید اورانیوم یا UF6 تبدیل شود، چون در این صورت میتوان چگالی ایزوتوپهای اورانیوم 235 را در آن افزایش داد.
در هر صورت کیک زرد در اغلب کشورهایی که معادن طبیعی اورانیوم دارند تهیه میشود و تولید این ماده مشکل خاصی ندارد و بهطور متوسط سالیانه 64 هزار تن از این ماده در جهان تولید میشود.
کانادا، یکی از تولیدکنندگان این ماده است، این کشور معادنی دارد که خلوص سنگ اورانیوم آنها به 20 درصد هم میرسد.
در آسیا نیز کشوری مانند قزاقستان صنایع بزرگ تولید این پودر را دارد. قیمت این پودر در بازارهای بین المللی، هر کیلوگرم حدود 25 دلار است.
منبع:همشهری آنلاین
سکسکه ناشی از انقباض دیافراگم، پرده عضلانی درون قفسه سینه است که نقش مهمی در تنفس دارد.
در هنگام دم یا فروبردن هوا دیافراگم منقبض و در هنگام بازدم یا بیرون دادن هوا دیافراگم شل میشود.
سکسکه یک فعالیت عضلانی اسپاسمی و غیرارادی در دیافراگم است.
معده مملو از غذا میتواند دیافراگم را تحریک کند و باعث رشتهای از سکسکهها شود.
ورزش یا استرس نیز میتوانند حمله سکسکه را برانگیزند. اما سکسکه اغلب بدون علت مشخصی رخ میدهد.
یک فرضیه این است که سکسکه ممکن است بازماندهای از یک بازتاب ابتدایی مکیدن – مربوط به دوران نوزادی- باشد. سکسکه هر کارکردی که در قدیم داشته، در زندگی امروز بیشتر آزارنده است و هر کسی مدعی است که راه علاجی برای آن سراغ دارد.
شیوههایی از نگهداشتن نفس،ترساندن ناگهانی،مکیدن قند، نوشیدن آب در حالت وارونه یا حتی انجام دادن ملایم مانور هیلمیک که در اصل برای خارج کردن لقمه گیر کرده در گلو به کار میرود
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز